Over ons

 

Biografie

02 oktober 2019

Lichtstad Brass is een nieuwe vereniging in Eindhoven. Het orkest is onderdeel geweest van de Philips Harmonie, maar is sinds 2017 een zelfstandig orkest.

Lichtstad Brass is een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Het is een orkest voor de gevorderde muzikant, maar zeker ook voor de leergierige, jonge muzikant.

Doordat er uitsluitend koperblazers en slagwerkers in het orkest zitten, ontstaat er een unieke samenklank. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing.

Lichtstad Brass is een flexibel orkest, dat graag optreedt in projecten met bijvoorbeeld een koor of solisten, en altijd bezig is met de volgende muzikale uitdaging. Optredens zijn gevuld met intensiteit, uitstraling en plezier.

Lichtstad Brass repeteert wekelijks, onder professionele leiding, op maandagavond in FAB28. Het is altijd gezellig, dus kom gerust eens luisteren.

Dirigent

08 september 2017

Dirigent van Lichtstad Brass is Koen Wijnen, afkomstig uit Eindhoven.

Koen Wijnen speelt al sinds zijn negende jaar trompet. Na een studie Muziekregistratie en klassiek trompet aan het conservatorium in Den Haag heeft hij zijn studie voortgezet aan het Brabants conservatorium met lichte muziek.
Koen speelt sinds 1997 bij de fanfare “Bereden Wapens” van de Koninklijke landmacht in Vught. Daarnaast is hij docent “Sound & Music technology” aan de Rockacademie, fontys hogeschool voor de kunsten in Tilburg.
Koen remplaceert in verschillende orkesten als trompettist en heeft als drummer in veel bands gespeeld. Hij is 10 jaar lang muzikaal leider van big band “the Jazz Academy” uit Someren geweest en valt op dit moment regelmatig in als dirigent bij verschillende orkesten uit de regio.
Koen is sinds november 2014 de nieuwe dirigent van Lichtstad Brass in Eindhoven.

Tot november 2014 was André Willems, afkomstig uit het Belgische Neerpelt de dirigent van ons orkest. André, geboren in het Belgische Heusden-Zolder, werd al op 9-jarige leeftijd hoornist bij de plaatselijke fanfare. Later speelde hij o.a. in het Symphonisch Orkest van Antwerpen, maar ook in een big-band en een dansorkest.
Sinds 1969 is hij docent Muziekvakken en Esthetica. Vanaf 1970 bekleedde hij diverse dirigentschappen, bekroond met driemaal goud op het WMC te Kerkrade. André is veelgevraagd als jurylid van het Nederlandse Unisono voor marsoptredens, podiumconcerten, show- en muziekanalyse en solistenoptredens.
Vanaf 1979 was hij dirigent van ons orkest. Na 25 jaar heeft André in november 2014 zijn functie als dirigent van ons orkest beëindigd tijdens een spectaculair optreden. André bedankt!

Vacatures

11 november 2019

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

  • 1x voor Es-Althoorn
  • 1x voor Trombone

Mocht je geïnteresseerd zijn in 1 van deze vacatures, dan kun je contact opnemen met ons:

E-mail: info@lichtstadbrass.nl